(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Home / Stiri Noi / Cristian Pomohaci fuge de pedeapsă! Fostul preot refuză să apară în fața judecătorilor

Cristian Pomohaci fuge de pedeapsă! Fostul preot refuză să apară în fața judecătorilor

Avocații lui Cristian Pomohaci ar putea fi amendați dacă ei sau clientul lor nu se prezintă la următorul termen în procesul pentru recunoașterea vinovăției.

Cristian Pomohaci e în continuare de negăsit pentru judecătorii de la Tribunalul Mureș, deși cântărețul este foarte prezent pe conturile de socializare și pe la spectacole. Fostul preot este așteptat de exact un an pentru ca acordul de recunoaștere a vinovăției, semnat cu procurorii, în dosarul de evaziune fiscală, să fie legalizat. La ultimul termen, care a avut loc în luna octombrie a acestui an, judecătorii au citat din nou inculpatul și le-au pus în vedere avocaților să fie prezenți, în mod contrar riscând o amendă judiciară. Luni, 11 octombrie, va avea loc următorul termen din proces.

Cristian Pomohaci a recunoscut în fața procurorilor că s-a sustras de la plata obligațiilor fiscale rezultate din închirierea a 11 imobile, prejudiciul total depășind 110.000 euro. Reprezentanții Parchetului au menționat că Pomohaci a acoperit integral prejudiciul la data semnării acordului.

Pomohaci ar trebui să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunității

Totuși, de ce trage Pomohaci de timp și nu se prezintă la tribunal pentru ”oficializarea” acordului? Pentru că la data la care acordul de vinovăție va fi legalizat, Pomohaci își va asuma și pedepsa de un an de închisoare cu suspendare, negociată cu procurorii. El nu va mai putea fi ales în funcțiile publice sau care să implice exercițiul autorităților de stat pentru o perioadă de doi ani.

Termenul de supraveghere stabilit ar fi de doi ani de la data rămânerii definitive a hotărârii, perioadă în care Pomohaci trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:  să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, să comunice schimbarea locului de muncă şi să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

About By Al3xu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.